Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Tuotteet

Salaatit

Useat eri salaattilajikkeet aina tuoreina viljelijältä

Salaatit

Erikoissalaattien kysyntä on viime vuosien aikana ollut kovassa kasvussa, ja monet harvinaisemmatkin salaattilajikkeet ovat jo tuttu näky ruokapöydissä. Puutarhamme salaattihuoneissa kasvaa useat eri salaattilajikkeet. Yhteensä salaattihuonealaa on 6000 m².

Roomansalaatti

Roomansalaatissa on tummanvihreät, melko suuret ja pitkät lehdet. Roomansalaatti sopii niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin, ja tämä salaattilajike on maultaan hieman voimakkaampi kuin esimerkiksi keräsalaatti.

Jääsalaatti

Jääsalaatti on yksi tunnetuimmista ja eniten käytetyistä salaattilajikkeista Suomessa. Salaatti on rapeaa ja sopii parhaiten tuoresalaatteihin.

Tammenlehtisalaatti

Tammenlehtisalaatin nimikin jo kertoo, että sen lehdet muistuttavat muodoltaan tammen lehtiä. Tämä salaatti on maultaan täyteläinen, ja se sopii erinomaisesti salaatteihin ja myös ruokien koristeluun kauniiden lehtiensä ansiosta.

Keräsalaatti

Keräsalaatti kasvaa pyöreänä keränä, ja sen miedonmakuiset lehdet sopivat erinomaisesti salaatteihin ja ruokien koristeluun. Esimerkiksi perinteinen isoäidin salaatti valmistetaan juuri tästä salaatista. Keräsalaatissa on monia vitamiineja sekä kuituja.

Lehtisalaatti

Lehtisalaatti on yksi käytetyimmistä salaattilajikkeista, ja se sopii miedon makunsa vuoksi erinomaisesti niin leivän päälle kuin salaatteihinkin.

Friseesalaatti (multileaf)

Friseesalaatin lehdet ovat hauskan pitsimäiset, ja ne ovatkin suosittuja koristeita ruokapöydässä. Friseesalaattia kannattaa tuoresalaateissa sekoittaa muiden lajikkeiden kanssa.

Mix-salaatti

Ruukussa kasvaa sekä vihreää että punaista friseesalaattia, joten yhdestä paketista valmistuu helposti hauska, värikäs ja maukas salaatti.

Rucola-salaatti

Rucola on kotoisin Italiasta, missä se kasvaa luonnonvaraisena. Suomessa se on kasvihuoneviljeltävä laji. Rucolan maussa sanotaan olevan pähkinäisiä ja retiisinomaisia vivahteita, ja se onkin erittäin suosittu niin tuoresalaattien osana kuin myös lämpimissä ruoissa, mm. pastamausteena ja pizzan päällä.

Salanova-salaatti (punainen ja vihreä)

Tämä ruusukemainen salaatti on saatavilla sekä tummanpunaisena että vihreänä. Salaatissa on paljon pieniä lehtiä, ja tämä salaattilajike soveltuu erinomaisesti koristeeksi ja salaattisekoituksiin, kuten kana-, kala- ja juustosalaatteihin.

 

Tomaatit

Puutarhan ylpeys ­– makea ja kypsä tomaatti

Tomaatit

Puutarhassamme kasvaa tomaattia yhteensä 4500 m². Lindroosin tomaatti on kuuluisa makeudestaan. Tomaatit poimitaan kypsinä, mikä antaa niille omanlaisensa aromin. Kasvatamme mm. Espero- ja Encore-tomaatteja, mutta valikoimastamme löytyy myös moni kesäkaudella kasvatettava erikoistomaatti, kuten kirsikkatomaatti, punainen ja keltainen luumutomaatti sekä oranssi tomaatti.

Tomaatti on täynnä makua ja terveyttä edistäviä aineita, kuten A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä C- ja E-vitamiineja. Lisäksi tomaatti sopii hyvin myös tasoittamaan korkeaa verenpainetta, koska siinä on paljon kaliumia ja vähän natriumia. Tomaatin huippusesonki alkaa toukokuussa ja jatkuu syksyyn.

Tomaatin punainen väri on peräisin lykopeenistä. Tutkimusten mukaan lykopeeni suojaa ihmisen soluja syöpämuutoksilta sekä hidastaa verisuonten tukkeutumista. Lykopeeni imeytyy paremmin kypsennetyistä ja vähän öljyä sisältävistä ruoista kuin tuoreista – se myös säilyy ruoanlaitossa, kuten esimerkiksi keitettäessä.

Espero

Espero on suosituin tomaattilajikkeemme. Tämä tomaatti on maultaan makea ja täyteläinen, väriltään Espero on syvänpunainen.

Luumutomaatti

Sekä keltainen että punainen luumutomaatti ovat maultaan täyteläisiä. Muotonsa vuoksi tämä tomaatti on helppo pilkkoa vaikkapa salaatin sekaan.

Oranssi tomaatti

Oranssin tomaatin maku on melko samanlainen kuin punaisissa lajikkeissa. Oranssi väri on hauska ja piristävä lisä esimerkiksi salaateissa. Lisäksi kannattaa muistaa, että oranssin tomaatin betakaroteenipitoisuus voi olla jopa kolminkertainen punaisiin lajikkeisiin verrattuna.

Kirsikkatomaatti

Kaikille tuttu, pieni makea kirsikkatomaatti on herkullinen ja sopii maisteltavaksi sellaisenaan tai koristeeksi moniin salaatteihin, voileipäkakkuihin ja vastaaviin herkkuihin.

Kurkku

Kurkku

Kurkku on yksi tärkeimmistä tuotteistamme. Torimyyntiin menevä kurkku poimitaan myyntipäivän aamuna, sillä Lindroosin Puutarhan tavaramerkkinä on tuoreus. Kurkku kasvaa puutarhassamme yhteensä 750 m²:n alalla.

Kurkku on erittäin monikäyttöinen ja kaikille tuttu vihannes, joka sisältää vain 3% kuiva-ainetta. Kurkulla on kuitenkin monia suotuisia terveysvaikutuksia juuri solujensa biologisen veden ansiosta. Lisäksi siinä on myös runsaasti kivennäisaineita.

Muut tuotteet

Päätuotteittemme lisäksi kasvatamme erikois- ja kausituotteita. Tällainen on esimerkiksi paprika, jota meiltä saa kaikissa väreissä. Kasvatamme ja myymme myös yrttejä, pääasiassa basilikaa, persiljaa, tilliä ja ruohosipulia.  Valikoimaamme kuuluvat myös minttu, korianteri, lehtipersilja, timjami, sitruunamelissa, oregano sekä thai basilika. Suosituin yrttimme on basilika, mutta myös muut yrtit löytävät tiensä asiakkaiden ostoskoreihin.