Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Puhdasta tuoretta lähiruokaa

Kasvatusmenetelmät

Ympäristötietoinen viljely, laadukkaat vihannekset

Lindroosin Puutarha pyrkii huomioimaan toiminnassaan aina myös ekologisen näkökulman. Esimerkiksi kaikki tuotteemme pakataan omiin muovilaatikoihin, mikä osaltaan vähentää jätteen määrää. Lisäksi puutarhamme lämmitys hoidetaan vuonna 2010 rakennetulla kotimaisella biolämmityslaitoksella.

Kaikki tomaatit, kurkut ja paprikat kasvavat kotimaisessa turvemullassa, mikä takaa tuotteiden erinomaisen maun. Olemme käyttäneet biologista torjuntaa viljelyssämme jo 25 vuotta, eli heti vaihtoehdon tultua markkinoille. Torjuntaeliömme hoitavat torjunnan tehokkaasti. Myös pölytys on hoidettu ahkerien kimalaisten avulla jo 25 vuoden ajan.

Nykyaikaiset kasvatusmenetelmät

Puutarhallamme on käytössä nykyaikaiset tekniset ratkaisut, jotka paitsi nopeuttavat toimenpiteitä myös takaavat tasaisen laadun. Esimerkiksi uudemmissa salaattihuoneissamme on kylvökoneet ja automaattinen salaattikourujen siirtojärjestelmä. Lisäksi kaikissa kasvihuoneissamme on automaattinen kastelujärjestelmä sekä lämmönsäätö- ja tuuletusjärjestelmät.

Näin tapahtuu salaatin kasvatus uusilla menetelmillämme:

  1. Salaatin kasvatus alkaa ruukutuskoneesta, minkä jälkeen turvetäyttökone täyttää ruukut turpeella ja kylvökone kylvää niihin siemenet.

2. Seuraavaksi kastelukaappi kastelee kennot ja pinoamiskone kerää ne pinoon rullaradalle.

3. Kennot siirretään seuraavaksi taimikasvatuspöydille.

4. Kasvatuspöydiltä taimet siirretään noin kolmen viikon ikäisinä käsin salaattilinjaston kasvatuskouruihin, joissa ne kasvavat toiset kolme viikkoa.

5. Valmiit salaatit kerätään salaattihuoneissa, joista ne kulkevat liukuhihnaa pitkin pakkaamoon. Pakkaamossa salaatit pakataan laatikoihin ja siirretään kylmiöön.