Lindroosin puutarha
Yrityksestämme
Yrityksestämme
Lindroosin Puutarhan perusti Uuno Lindroos vuonna 1940 ja alussa kasvatettiin vihanneksia avomaalla ja kasvilavoilla. Ensimmäiset kasvihuoneet hankittiin vuonna 1950 ja ne olivat kooltaan alle 100 m2. Samoihin aikoihin tuotevalikoimaan otettiin mukaan myös kesä- ja muut sesonkikukat. Tuotteet myytiin Turun kauppatorilla ja tukkuun.

Vanhempia huoneita (ensimmäinen kuva 1950-luvulta):

  

1960- ja 1980-luvulla Uunon poika Rauno Lindroos rakensi ja hoiti kasvihuoneita oman päivätyönsä ohella, kunnes Jussi Lindroos otti puutarhan viljelyvastuun vuonna 1985. Samaan aikaan Raunon vaimo Seija Lindroos aloitti vakituisena torimyyjänä. Puutarha on laajentunut melkoisesti noista ajoista: 1500 m2 on kasvanut nykyiseksi 7000 neliömetriksi. Tästä alasta muovihuoneita on n. 5200 m2, uuden blokkihuoneen pinta-ala on 1800 m2. Kaiken kaikkiaan kasvihuoneita on 10 kappaletta.

Huoneita 1990-luvulla:
 


1990-luvun alussa kukat jätettiin pois valikoimasta, koska halusimme palvella entistä paremmin market-asiakkaitamme ja tämä vaati erikoistumista. Elina Lindroos siirtyi yritykseen vuonna 2002  ja on nyt vastuussa torimyynnistä. Myös Ismo Lindroos tuli kokopäiväisesti yritykseen vuonna 2002, sitä ennen hän oli osallistunut toimintaan päivätyönsä ohella.

Uusi salaattihuone (valmistunut vuonna 2009):


Uudet huoneet:
Kasvihuoneet yöllä:Jussin, Ismon ja Elinan lisäksi yrityksessä on viisi vakituista työntekijää sekä lisäksi kesällä kausiapulaisia. 

Myymme tuotteitamme 20 marketiin Turun alueella sekä Turun torilla. Laatu ja tuoreus on meille ykkösasia ja sen vuoksi tämänkaltainen lähialueen suorajakelu sopii meille erinomaisesti.
                                                                                                                                            
Lindroosin Puutarhassa käytetään kotimaista kasvuturvetta ja biologisia menetelmiä apuna niin torjunnassa kuin pölytyksessäkin. Lisätietoja kasvatusmenetelmistämme löydät Kasvatusmenetelmät-sivulta.
Etusivu
Ajankohtaista
Yrityksestämme
Tori
Kasvatusmenetelmät
Tuotteemme
Salaatit
Tomaatit
Kurkku
Muut tuotteet
Yhteystiedot