Lindroosin puutarha
Tomaatit
Tomaatit
Tomaatti on täynnä makua ja terveyttä edistäviä aineita kuten A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä C- ja E-vitamiineja. Lisäksi tomaatti sopii hyvin myös tasoittamaan mahdollista korkeaa verenpainetta, koska siinä on paljon kaliumia ja vähän natriumia. Tomaatin huippusesonki alkaa toukokuussa ja jatkuu syksyyn.


Tomaatin punainen väri on peräisin lykopeenistä. Tutkimusten mukaan lykopeeni suojaa ihmisen soluja syöpämuutoksilta sekä hidastaa verisuonten tukkeutumista. Lykopeeni imeytyy paremmin kypsennetyistä ja vähän öljyä sisältävistä ruoista kuin tuoreista - se säilyy ruoanlaitossa kuten esimerkiksi keitettäessä.


Tomaatti sisältää myös A-vitamiinin esiastetta karoteenia sekä C- ja E-vitamiineja. Tomaateissa on niukasti natriumia ja paljon kaliumia, minkä takia ne sopivat hyvin tasoittamaan korkeaa verenpainetta.

Espero


Espero on suosituin lajikkeemme. Sen maku on makea ja täyteläinen ja väri syvänpunainen.Luumutomaatti


  
Keltainen ja punainen luumutomaatti ovat maultaan    
   täyteläisiä ja muotonsa vuoksi myös helppoja pilkkoa
   vaikkapa salaatin sekaan.Oranssi tomaatti
Erikoistomaatteja edustava oranssi tomaattimme on maultaan aika samanlainen kuin punaiset lajikkeet, mutta oranssi väri on hauska ja piristävä lisä esimerkiksi salaateissa. Lisäksi kannattaa muistaa, että oranssin tomaatin betakaroteenipitoisuus voi olla jopa kolminkertainen punaisiin lajikkeisiin verrattuna.


Kirsikkatomaatti
Kaikille tuttu pieni, makea kirsikkatomaatti on herkullinen ja sopii niin maisteltavaksi sellaisenaan kuin myös koristeeksi moniin salaatteihin, voileipäkakkuihin ja vastaaviin herkkuihin.Etusivu
Ajankohtaista
Yrityksestämme
Tori
Kasvatusmenetelmät
Tuotteemme
Salaatit
Tomaatit
Kurkku
Muut tuotteet
Yhteystiedot