Lindroosin puutarha
Kasvatusmenetelmät
Kasvatusmenetelmät
Nykyaikaiset menetelmät
Lindroosin Puutarhalla on käytössä uusia teknisiä ratkaisuja, jotka paitsi nopeuttavat tiettyjä toimenpiteitä niin myös takaavat tasaisen laadun. Esimerkiksi uudessa huoneessamme on kylvökone, automaattinen kastelu, lämmönsäätely, varjostus- ja lämpöverhot sekä salaatin siirto. Näin tapahtuu salaatin kasvatus uusilla menetelmillämme:

1) Salaatin kasvatus alkaa ruukutuskoneesta, minkä jälkeen turvetäyttökone täyttää ruukut  turpeella ja kylvökone kylvää niihin siemenet.

  => 

2) Seuraavaksi kastelukaappi kastelee kennot ja pinoamiskone kerää ne pinoon rullaradalle.

  


3) Salaatit kasvavat linjastolla ja siirtyvät pikkuhiljaa kasvun mukaisesti eteenpäin riveissä.4) Valmiit salaatit kerätään salaattihuoneessa, josta ne menevät liukuhihnaa pitkin pakkaamoon. Pakkaamossa salaatit pakataan laatikoihin ja siirretään sitten kylmiöön.

=>  =>  


Kotimaisuutta
Kaikki kasvimme kasvavat kotimaisessa, kuivahkossa turvemullassa. Se takaa mm. tomaateille erinomaisen maun. Turvemultaviljely on tarkkaa puuhaa, sillä liian kuivaksi pääsevä turvemulta aiheuttaisi mm. kasvuhäiriöitä tomaatteihin. Tämän vuoksi taimemme kastellaan tippusuuttimista kahden tunnin välein. Kesällä tarvittavan veden määrä on luonnollisesti suurempi kuin talvella.

 

Biologista torjuntaa
Olemme myös käyttäneet biologista torjuntaa jo 15 vuotta eli heti siitä lähtien kun tällainen vaihtoehto tuli markkinoille. "Ötökkämme" hoitavat torjunnan tehokkaasti. Lisäksi pölytys on hoidettu jo 20 vuotta ahkerien kimalaisten avulla.


Ympäristötietoisuutta

Lindroosin Puutarha pyrkii huomioimaan toiminnassaan myös ympäristönäkökulman aina kun mahdollista; kaikki tuotteemmme mm. pakataan omiin muovilaatikoihin, mikä auttaa vähentämään jätekuluja. 
Etusivu
Ajankohtaista
Yrityksestämme
Tori
Kasvatusmenetelmät
Tuotteemme
Salaatit
Tomaatit
Kurkku
Muut tuotteet
Yhteystiedot